Centru de concurs:
Liceul teoretic "onisifor ghibu"

Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu” a primit cu bucurie vestea că este în 2023 gazda Olimpiadei Naționale de Limba Engleză. 

Cel puțin trei etichete se lipesc în mod automat de numele școlii: 

• Cea mai mare școală: Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu” Cluj-Napoca este cea mai mare școală din Cluj-Napoca.

• Prima școală care a organizat un festival pentru elevi în curtea școlii: Ghibstock a fost primul și cel mai mare festival din curtea şcolii, a adunat peste 10000 de elevi în curtea școlii în 2019 la cea de-a 10 ediție

• Prima școală verde din România: în 2022, a fost dată în folosință o clădire modernă și ecologică pentru clasele de gimnaziu. 

Din punct de vedere istoric, școala este rezultatul unei comasări dintre două școli mici, în anul 1961. Actuala denumire de Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu” datează din 1996 și se leagă în mod direct de personalitatea pedagogului și filosofului Onisifor Ghibu. 

Anul acesta, școala organizează învățământ de masă în 80 clase, pentru un efectiv de aproximativ 2190 elevi. De asemenea, ne mândrim cu mediul multicultural pe care îl oferim elevilor noștri, 201 dintre elevii noștri fiind etnici maghiari, care învață în clase dedicate predării în limba unei minorități naționale. 

Ne bucurăm anual de reușitele lor la examenele de finalizare de studii: în 2022, consolidându-și poziția de școală clujeană de top, Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu” Cluj-Napoca a avut un număr de 3 medii de 10 la Evaluare națională și 2 la Bacalaureat.

Dincolo de pregătirea la cele mai bune standarde, profesorii școlii noastre sunt ancorați în dezbaterile naționale din domeniul învățământului, sunt membrii în comisii naționale, publică în reviste din domeniul învățământului, dezvoltă proiecte și activități extrașcolare inovative în domeniul noilor educații. Atitudinea reflexivă cu privire la procesul de învățământ a dat naștere în 2019 Conferinței Naționale Edu Ghib care și-a propus să construiască un spațiu al dezbaterii și al furnizării de soluții pentru comunitatea educațională. Școala găzduiește, de asemenea, și unul dintre cele mai active cluburi Impact din țară, coordonat de unul dintre profesorii cu distincția națională Merito.

Te așteptăm cu drag la Ghibu și te invităm să fii parte din comunitatea noastră! Odată ajuns la Ghibu, ești de-al nostru!

Organizatori

Sponsori si Parteneri